22 Kasım 2013

İyi ki Doğdun Doctor!

Doctor artık 50 yaşında. Aslına bakılırsa 1000 yaşını devirdi ama yaş dediğin bir time lord için nedir ki?


Modern serinin 8., toplamda ise 34. sezonunun ilk bölümü 50. yılına özel olacak. Fakat bugünün anlam ve önemi Doctor'un doğum günü.

Bundan bir ay kadar sonra da 11. Doctor'a veda edeceğiz. Vedalar hep hüzünlü oluyor ve ardından bir alışma evresi geliyor. Hala Matt Smith'i yadırgayan Tennant fanları var mesela, hiç alışamadılar. 12. Doctor olacak olan Peter Capaldi'nin işi daha zor olacak, en azından benim gözümde. Nasıl bir iş çıkaracağını çok merak ediyorum doğrusu.

Yine veda edeceğimiz bir sezonun başında tüm Doctor'ların duygusal vedaları ve yeni Doctor'ların enerjik merhabalarından bir kuple var şurada:



50. yıl özel bölümünde ne olacak, kimler olacak? Bir kere üç tane Doctor olacak. 10. ve 11. Doctorlar Tennant ve Smith ile birlikte The War Doctor olacak. The War Doctor, zamanı geldiğinde Doctor'un adını söyleyecek ve Zaman Savaşlarında çarpışmış olan kişilik. Üç Doctor'un yanı sıra tabi ki Bad Wolf da "Doctor Gününde" arz-ı endam edecek.

Tüm dünyada aynı anda yayınlacak olan bölüm Cumartsi akşamı saat 10'da yayında.

Sezon başlamadan önce bir mini-sode yayınlandı. 8. ve 9. Doctorlar arasındaki boşluğa açıklık getirdi bu mini-sode. Yeni sezonu izlerken akılda bazı boşluklar kalmaması adına izleyin ve de izletin:



Doctor Who'nun 50 yılı, en başından günümüze kadar (tam olarak günümüze kadar değil ama olsun) neler olmuş diye kısa bir özet için buyrun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder