26 Mart 2015

We The Wild


İngiltere'den çıkan gruplara bir yenisini daha ekleyerek We The Wild hakkında bir iki kelime yazmak istiyorum. Ant West ve Casey Roarty adlı ikilinin bir araya gelerek oluşturdukları ekip, Londra çıkışlı. Hipster dilinde alt-pop denilen alternatif-pop tarzında müzik yapıyorlar. Sanırım 2010'ların en fazla ürün çıkarılan tarzı indie rock ve alt-pop oldu. Peki We The Wild'ı bunlardan ayıran özellik nedir?

We The Wild'ın benzer gruplardan çok ayrılan bir yanı aslında yok. Özel bir grup değil. Ama müziklerinde her an patlamaya hazır, dengeli bir ritm ve hemen her moda uygun diyebileceğim bir tını var. West ve Roarty'nin de ikili olarak güzel bir elektrik yakaladığı düşünülünce, kulaklıklar için lezzetli bir alternatif doğmuş oluyor. Fikrimce en güçlü şarkıları 2013'te yayınladıkları iki EP'nin ilki olan Vol. 1'de yer alan Body Electric (Blue).  Grubumuz şimdiye kadar iki EP ve bir single yayınlayarak müziklerini tadımlık kıvamında tuttu. Bu yıl bir LP yayınlamalılar, çoktan geciktiler bile ama neyse artık hala kredileri var.

Çok üretken olmadılarını ama yaptıkları ürünlerin kaliteli olduğunu düşünürsek, bu konuda da iyi bir denge yakaladıklarını söylemek yanlış olmaz. Fakat müziğin en çok tüketildiği bu zamanlarda, bu tüketimin bir ürünü olarak ortaya çıkınca çok daha fazla çaba harcamak gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa genelinde düzenlenen irili ufaklı alternatif festivallerin küçük sahnelerinde bir iki sene sahne aldıktan sonra, hemen hemen kimse onların adını bile hatırlamayacak. Burada bahsettiğim büyük bir patlama yapmak değil. Kemik kitle oluşturabilecek kadar yeterli ve karakterli iş yapmak. Gerisi gelecekse bir şekilde gelir. Yaşadığımız dünya böyle malesef.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder