12 Eylül 2014

Barselona




Katalonya'nın başkenti Barselona, şahane bir şehir. Çoğu anlamda gerçek bir cennet. Oldukça büyük bir şehir olduğundan, kısıtlı zamanda neler yapacağınızı iyi planlamak gerekiyor. Bu da seyahatimizin ikinci hatası oldu. Barcelona'yı biraz hafife almışız. Bu seyahat boyunca İstanbullu olmanın faydalarını ne kadar görsem de, bu durum dezavantaja dönüştü. Devasa bir şehirde yaşayınca diğer şehirler gözünüze hep küçük geliyor.

Aslında daha yola çıkmadan kötü planlamanın kurbanı olmuşuz ama haberimiz yoktu tabi. Tek günlük rezervasyonumuzun şehrin baya dışında kalan bir hostelde olduğunu farkedip planları değiştirdik. Öncelikle en azından dört gün kalmakta karar kıldık ve geriye kalan günler için kalacak yer aradık. Şanslıydık bulduk ama bu bize koca bir güne maloldu. Barselona'yı tanımak zaman alıyor. Turistik bölgelerden kaçıp, normal halka karışmak ise oldukça zor. Bu açıdan nereye gidilmesi gerektiğini önceden öğrenmek en doğru hareket olacaktır. Barselona'nın enfes sahil şeridi güneşin tepede olduğu her an hareketli, gece ise bambaşka bir havası var. Barselona'da zaman geçirirken sabah sahilde vakit geçirip, öğleden sonrayı da şehri gezmeye ayırmak doğru bir plan. Diğer türlü dinlenmek ve plajın keyfini çıkarmak için pek vakit kalmayabiliyor.

Barselona şahane bir düzene sahip ve bunu her köşe başında fark ettiriyor. Bisiklet başlıca ulaşım araçlarından biri ama bununla beraber şehrin her noktasına uzanan kullanışlı bir metro ağı var. Metro yalnızca gece yarısına kadar çalışsa da, 24 saat sefer yapan otobüsler mevcut. Tabi bir İstanbullu olarak bakınca yürünmeyecek bir mesafe pek yok gibi. En fazla bir saatlik yürüyüşlerle her yere varılabiliyor. Yürümek bence şehri tanımanın en güzel yollarından bir tanesi. Turistik olaraksa bir haftalık bir rotayla ancak tam anlamıyla gezilebilecek bir şehir. Son gecemizde Plaça del Mar dolaylarında 15-20€ arasında odalar olduğunu öğrendik, ki durumumuzu düşününce bu pek hoş olmadı. Dört gün Barcelona için asla yeterli değil, hatta bence en azından iki haftalık bir planla kentin her anının doya doya yaşanması gerekir. Barselona bir kentin vaad edebileceği her şeye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder