30 Haziran 2014

[Kısa Film] Tim Burton

Tim Burton efsanesi 80'lerin ortasında kendisini göstermeye başladı. Doksanlarda ise kendisi artık saygı duyulan farklı bir yönetmendi. İşlerinin özel takipçileri hızla artmıştı. 2000'lerde ise yavaş yavaş tükenmeye başladı Tim Burton. Teknolojinin kurbanı oldu. Onun yıldızını parlatan filmler artık raflardan kalkmaya başladı. Aslında teknolojiye mağlup olmuştu. Doksanların başında kimsenin hayal edemediği efektleri yaratan adamken, artık herkesin rahatlıkla kurguladığı evrenler arasında kaybolmaya başlıyordu.

İşte bu adam da bir zamanlar öğrenciydi. 60'lara denk gelen bu zamanlarda elinden çıkmış sessiz kısa filmleri paylaşmak istedim bu hafta. Tim Burton'un doğuşunun evveli olan bu filmlerden ikisi; "King and Octopus" ve "Stalk of the Celery Monster"

King and Octopus


Stalk of the Celery Monster


Tim Burton'ın ilk ve en dikkat çeken kısa filmi şüphesiz Vincent. Küçük bir çocuğun yalnız dünyasında yarattığı sonsuz hayalgücünü sunuyor bize bu filminde. Vincent, ayrıca Tim Burton'ın son yıllardaki kurtarıcısı olabilecek hamlelerinden biri. 2012'de vizyona giren Frankenweenie, aslında Vincent'in devamı diyebiliriz. Belki de sinemasının son dönemlerine şahit olduğumuz bu güzel adamın, ilk dönemlerinde yarattığı Vincent'i:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder