14 Ağustos 2011

Altın Çocuk

Müzik yapmak isteyen ve bunun için çabalayan çok fazla insan var. Eline aldığı gitarına aynı akorları basarak aşk şarkıları söyleyen onlarca asalak türüyor, her gün her gün. Müzik kanallarında, radyo istasyonlarında çalan beş para etmez müzikalitede ki şarkılar ve şarkıcılar prim yaparken bu topraklara gelmiş ve belkide gelebilecek olan en iyi gitaristin 10 yıl önce intihar etmiş olması çok üzücü gerçekten.

10 yıl önce boğazın eşsiz manzarasına dalış yaparken dostları onu bekliyorlarmış. Ekşi sözlük o yılda yayında olduğu için geçmiş entrylerde o gitara, o riflere canlı canlı tanık olanların yorumlarını okuyabilirsiniz. Göremediği ikinci albümünde kafasında ki düşünceleri dışa vurmuş aslında. "Yaşamak istemem artık aranızda..."

Eğer bir rock gitaristi çalacaksa, Yavuz Çetin gibi çalmalıdır. Türkçe blues yapılacaksa "Çok İstiyorum" şarkısını defalarca dinlemeli. Aşık olacaksa onun şarkı sözlerini özümsemeli. Onun bu dünyada ki müzisyen rolünü daha iyi tanımak için "Oyuncak Dünya"sına sızmalıdır. Ama onun dünyası bize kapalı artık.

Asıl merak ettiğim onun hala daha yayınlanmamış olan kayıtlarının ne olduğu, kimde olduğudur? 10 yıldır bu soruya bir karşılık verilmedi, artık verilmez de...

Yavuz Çetin - Çok İstiyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder