14 Temmuz 2011

Masal Bitti

Tam 10 yıl geçmiş. Bu kadar yıl sonra hala heyecan uyandıran bir serinin son filmi vizyona girdi. Bir devir kapandı derler ya hani, tam olarak durum böyle.

Hikaye belli; iyilik kötülüğe karşı. Gerçi son zamanlarda Star Wars ile Harry Potter arasında ki benzerlikler tesadüf mü yoksa bariz bir esinlenme mi var, tartışılıyor. Bence kıyaslamak çok yanlış olur. Star Wars gerçek bir fenomendir tabi ki ama yepyeni fikirler sahibi Harry Potter ile arasında ki bu benzerlikler aslında biraz klişeden ibaret.

Dürüst olalım on yıl boyunca popülerliği korumak hiç de kolay değildir. Düzgün bir gençlik serisi oldu ve mutlu bitti tabi ki. Mutlu sonları pek sevmesem de başka bir seçenek yoktu. Her filminde oldukça iyi iiş başardılar, kendi ekollerini oluşturdular ve bağı koparmadılar. Her film, tıpkı olması gerektiği gibi, birbirine bağlı olarak sürdü. Yönetmenler değişse de bu hiç değişmedi. Son filmde 3D olarak sunuldu ve şaşırtıcı derecede iyiydi. Xpand ile izlemiş olmama rağmen. Efektlerimiz yine gerçekçi ve güzellerdi.

Bana kalırsa ayrıntıları vermek için son kitabı iki film olarak sunmak iyi olmuş. Pottermore için bekleyeceğiz şimdi de. Bakalım o nasıl olacak ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder