12 Temmuz 2011

4 Gün Sonra Hezarfen'de

Cumartesi günü saat 15:00 sularında başlıyoruz. Slogan belli "İki gün boyunca doyasıya eğlence ve müzik !" Kamp tecrübesi de mevzuyu ayrı bir zevkli kılıyor.

Hezarfen'e varınca çadırları kuracağız ardından sırasıyla sahneleri turlamak var. Şimdiden kafamda bir program yaptım. İlk gün Çilekeş ve Kurban banko. Tabi o sıralarıda DJ Sarıyılan, nam-ı diğer Sezyum, olacak Freezone sahnesinde ona da bir kulak kabartmak istiyorum. Çilekeş ile Kurban arasında mesela. Melis Danişmend ve hayranı olduğum Deja-vu'dan biraz biraz, kimseye haksızlık etmeden; çünkü hepsinin sahnesi çakışıyor, elden bir şey gelmiyor. Deja-vu bittikten sonra ana sahne önüne kök salabiliriz. "Yeni nesil Türk rockçıları" Duman 19.30 da sahnede olacak. Ardından en büyük Rock'n Roll timsali Lemmy Kilmister eşliğinde motoru gazlıyoruz çünkü Motörhead sahneye çıkıyor. Onlar sahneden inince kalabalıktan kurtulup arkalardan Limp Bizkit'e selam çakabiliriz, belli olmaz. Kendilerinden pek haz etmem malesef ki. Limp Bizkit sonrası sabaha kadar müzik var. Ana sahnede 2Manydj's ve Freezone sahnesinde de Golem ile Fuchs & Cervus olacak. Gece uyku yok !

Hadi diyelim ki birkaç saat uyuduk. Uyandığımızda belki karınlarımızı doyururuz. Gripin izlemeyi hiç istemediğimden diğer sahnelerden gelen müzik eşliğinde kahvaltı yapmak için bolca vaktim olacaktır. Fakat ikinci günün kadrosu daha kalabalık, oradan oraya yetişmek zorunda kalacağım. Skunk Anansie'nin performansını çok merak ediyorum. Onların sahneye çıktıkları andan itibaren ikametkahımız ana sahnede olacak. Sadece sahneler düzenlenirken gidip FM Belfast ve Chapel Club'ı ucundan dinleyebilirim. Paolo Nutini öncesinde de Black Lips için kaçamak olursa olur ancak, Paolo Nutini ile olduğum yere çakılırım. Önce Travis gelir ardından Moby ağbimiz. Thievery Corporation arada kaynayacak sanıyorum ama Moby söz konusu burada, büyükler ne derse o! Gecemiz bittiğinde mutluluk ve zevk sarhoşu olarak sallana sallana çadırımıza gideriz.

Setlistler eğer bir sürpriz olmazsa aşağı yukarı belli sayılır. Çok keyifli bir haftasonu bizi bekliyor. Hakkını vermek lazım. Pazartesi olduğunda "ah şu olmuş, vah bu gitmiş; neredeydi benim aklım !" diye ağlamak kimseye yarar sağlamaz.

Moby deyince; Yekta Kopan çok şahane ve derin bir röportaj yapmış, izlemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder