20 Haziran 2011

Umay Umay

Yüxexes diye çok keyifli ve dolu bir müzik dergisi vardı. Malesef dergi öldü ama onun uzantıları olan Yüxexes programı Dream Tv'de, Maksimum Rock'da Radyo D'de devam ediyor. Ama ben dergiyi ayrı severdim. Azılı ergen yıllarıma düzgün bir şekilde yön vermiştir o dolu dergi. Ne nedir, ne değildir güzel güzel anlatırdı. Şimdi öyle dergiler yok piyasada. Headbang alayım diyorsun; Pop Up! Birden Justin Bieber'ın suratıyla karşı karşıyasın. O an hayattan soğuyorum.

Mehmet Turgut "Ayın Ruh Güzelini" çekerdi, Altay Öktem "Karakalem"i yaratmıştı, Hikmet Temek Akarsu şahane öyküler yazardı... Şimdi bunlardan eser yok tabi.

Karakalem'de ki fotoğraflar çoğunlukla Umay Umay'a aitti. Karakalem büyüdü dergi oldu, fotoğraflar tam sayfa yayınlandı. Her baktığımda etkilenirim. Her zaman yepyeni bir ufka bakar gibi bakarım onun fotoğraflarına. Şahane bir hayal gücü vardır. Gördüğü fotoğrafı kafasının içinde baştan yaratır. Björk & Burton karışımı bir şey ortaya çıkar. Baktığında ne istersen onu görürsün. Hani bazı kitaplar vardır; her okuyuşunda farklı bir anlam yüklersin ama kitap aynı kitaptır. O da ne kadar aynı düşünürse düşünsün farklı bir yorum, bambaşka bir bakış açısı katabilir fotoğrafına. Farklıdır ve hala undergrounddur. Underground kalması bence biraz üzücü, dünya standartlarında işler ortaya çıkardığını kesin olarak söyleyebilirim. Bu onun tercihi midir bilmem ama, ben onun fotoğraflarıyla ufkumu genişletmeye devam edeceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder