27 Haziran 2011

Hugh Laurie şarkı söylerse

House M.D. televizyon tarihine damgasını vurdu. Bu işte başroldeki zayıf, kirli sakallı bastonlu orta yaşın biraz üstünde olan müthiş yetenekli İngiliz Hugh Laurie'nin olağanüstü payı var. Ödüllü ve mükemmele yakın senaryosundan, kurgusundan, karakterlerinden ve sürükleyiciliğinden bahsetmeye gerek bile yok. Lost ile kıyaslamıyorum, kıyaslayacak durumda da değilim. House'un çok farklı bir tarafı var. Tarifi mümkün değil bence, çünkü sezonlar geçtikçe onun birkaç cümleye sığamayacağını çok daha iyi anladık.

House şahane bir beyne ve mantığa sahiptir, insanları düşünmez -bu da onu mesleğinde en iyi yapan özelliklerden bir tanesidir.- insanlarla oyun oynar, pembe dizi izler ve harika müzik yapar. Lisede bestelediği bir şarkısı dahi vardır. Dizi içerisinde şimdiye kadar sadece parmakları konuştu ama  derinlerde harikulade bir gırtlak saklıyormuş.

"Let Them Talk" adlı bir albüm hazırlayıp önümüze servis etmiş bu naçizane İngiliz. Albümü bir ay kadar önce dinlemeye başladım ve dinledikçe daha da tatlanıyor. Şiddetle tavsiye edilir. Soul müziğin tüm tatları Hugh Laurie'nin nefesinde gizlenmiş gibi adeta...

1 yorum: