5 Mayıs 2011

Gerçekten Gerek Var Mı?

Bu aralar sadece tek bir konu hakkında düşünüyorum. Yasaklanan, sınırlanan ve kontrol edilmek istenen hayatımız hakkında düşünüyorum. "Zevklerimizi, isteklerimizi ve arzularımızı istediğimiz gibi yaşayamadığımız bir ülke neden var olsun ki?" sorusunu sorguluyorum. Buna gerçekten gerek var mı! Benim fikrime göre bir ülkenin uluslararası imajı en büyük menfaattir. Ama bu imajı en iyi hale getirmek için yapılacak uygulamalar vatandaşlar için olmalıdır. Benim gözümde dünya üzerinde imajı en düzgün ülke yasalarını "bütün vatandaşları" için düzenleyen ve onlara istekleri gibi yaşama özgürlüğünü veren ülkedir. Eminim ki bunu sağlayan bir devlete herkesin saygısı olur, az ya da çok.

Ülkemizde birçok güzel iş yapılabilecekken, hatta var olan sınırlamaları zorlayarak yapılmaya uğraşılırken, neden işleri daha da zorlaştırmaya uğraşıyoruz. Ülkemizden başarılı olabilecek birçok yetenek çıkıyor. Özel kuruluşların düzenlediği sanat etkinlikleri dünya basınında ses getirebiliyor. Ülke adına zahmete giren ve ortaya şahane işler çıkarmak isteyen insanları desteklemek ve onlara her alanda destek olmak gerekmez mi?

İstanbul Film Festivali bitti, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bir haftadır sürüyor, ülkemize her sene birçok önemli sanatçıyı getiren One Love, Efes Pilsen Blues, İstanbul Caz Festivali ve daha birçok organizasyon ülkenin imajını üstlere taşıyor. Frankfurt Kitap Fuarı'nın "Konuk Ülkesi" olduk ve Londra Kitap Fuarı'nın da aynı şekilde "Konuk Ülkesi" seçilebiliriz ama gazetecilerimiz ve yazarlarımız rahat bırakılmıyorlar.

Ülkem hakkında bunları yazmak hiç hoşuma gitmiyor ama "suyun içindeki kurbağa" biziz orası kesin. Geleceğimiz daha parlak olur umarım.
______________________________________________________

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder